París

Mor l'excap d'ETA Xabier López Peña, àlies "Thierry", en un hospital francès per problemes cardiovasculars

L'excap de la banda estava ingressat en un centre hospitalari des de l'11de març per problemes cardiovasculars. Aquell dia el van traslladar procedent de la presó de Fleury-Merógis, i pocs dies després el van operar en un hospital de París.

RedaccióActualitzat
L'exnúmero 1 de l'organització terrorista ETA, Xabier López Peña, àlies "Thierry", ha mort en un hospital francès.  L'excap de la banda estava ingressat en un centre hospitalari des de l'11de març per problemes cardiovasculars. Aquell dia el van traslladar procedent de la presó de Fleury-Merógis, i pocs dies després el van operar en un hospital de París. A conseqüència del seu delicat estat de salut, els advocats i l'associació de familiars de presos d'ETA, havien demanat els últims dies la seva excarcelació.

Thierry era considerat el cap militar d'ETA en el moment de la detenció, l'any 2008, a França, i se'l considerava l'instigador de l'atemptat a Barajas que va provocar dos morts i amb el qual ETA va trencar la treva. Fugit des de l'any 1983, Thierry va ser detingut quan tenia una reunió en un pis de Bordeus amb un exparlamentari basc de la il·legalitzada Batasuna.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut