Pere Balañá
Pere Balañá
Barcelona

Mor l'empresari Pere Balañá Forts, propietari de diverses sales de cine i teatre

Balañá, de 93 anys, era també propietari de la plaça de toros Monumental

RedaccióActualitzat

L'empresari Pere Balañá Forts, un dels grans empresaris del món de l'espectacle a Barcelona, ha mort als 93 anys.

Balañá, que era propietari de la Monumental, va arribar a tenir 4 places de toros a Espanya, que havia heretat del seu pare. També tenia diverses sales multicines a la ciutat així com teatres.

La seva família va obrir fa 75 anys a la capital catalana la seva primera sala de cinema i ara, tres generacions després, els seus fills gestionen desenes de sales i teatres emblemàtics com el Coliseum i el Tívoli.

La família Balañá gestiona la Monumental des de 1927, tot i que des del 2011 no s'hi fan corrides de toros.

Pere Balañá va heretar el negoci del seu pare, que va obrir el primer cinema de la companyia a l'avinguda de la Llum, sota el carrer Pelai de Barcelona.

Propietari d'un gran imperi de l'espectacle barceloní, va ser pioner a convertir els cinemes en multisales a la capital catalana.

Actualment, el grup Balañá porta les sales Arenas, Aribau, Balmes, Bosque, Glòries, Gran Sarrià i Palau Balañá. Pel que fa als teatres, a part del Coliseum i el Tívoli també tenen el Club Capitol i el Borràs.

Ara, aquest petit imperi, el grup Balañá, queda en mans de la següent generació. Es diu d'ell que no havia perdut mai l'esperança de tornar a veure corrides a la Monumental.

Anar al contingut