Dorothy Malone en el seu paper de Marylee Hadley a "Escrit en el vent"
Dorothy Malone en el seu paper de Marylee Hadley a "Escrit en el vent"

Mor l'actriu nord-americana Dorothy Malone als 92 anys

Va guanyar un Oscar a la millor actriu secundària l'any 1957 pel seu paper a "Escrit en el vent"

RedaccióActualitzat

L'actriu nord-americana Dorothy Malone ha mort aquest dissabte als 92 anys. Guanyadora d'un Oscar a la millor actriu secundària pel film "Escrit en el vent", del 1956, estava malalta des de fa uns quants anys, segons el mànager de l'artista.

Dorothy Malone serà recordada per aquest paper a "Escrit en el vent", un melodrama de Douglas Sirk protagonitzat per Rock Hudson, Robert Stack i Lauren Bacall.

Anteriorment, havia estat la propietària d'una modesta llibreria a "El son etern", un film del 1946 dirigit per Howard Hawks.

 

L'any 1957, Malone va repetir amb Douglas Sirk a "Àngels sense resplendor". Un paper protagonista, una altra vegada al costat de Rock Hudson i Robert Stack. També el 1957 va participar en "L'home de les mil cares", al costat de James Cagney.

Dos anys més tard, treballava a "El hombre de las pistolas de oro", d'Edward Dmytryk, al costat de Richard Widmark, Henry Fonda i Anthony Quinn.

 

Malone es va convertir en una figura molt coneguda del gran públic quan va acceptar el paper principal a la sèrie de la dècada dels 60 "Peyton Place". Més endavant, va participar també en una altra sèrie d'èxit, "Hombre rico, hombre pobre".

La seva última aparició al cine va ser a "Instint bàsic", l'any 1992, en el paper de mare condemnada per assassinar la seva família, damirada per la protagonista, Sharon Stone.

 

 

 

 

Anar al contingut