Francesc Lucchetti, el Mauri a la sèrie "La Riera" de TV3
Francesc Lucchetti, el Mauri a la sèrie "La Riera" de TV3
Barcelona

Mor l'actor Francesc Lucchetti, el Mauri de "La Riera", als 73 anys

Com a actor va interpretar més d'una vintena d'obres de teatre i de sèries de televisió

RedaccióActualitzat

L'actor de teatre, cinema i televisió Francesc Lucchetti ha mort als 73 anys a causa d'una aturada cardíaca, segons ha informat l'Associació d'Actors i Directors de Teatre de Catalunya.

Amb una una llarga trajectòria en el món del teatre i membre d'una nissaga d'actors, un dels seus últims papers va ser el de Mauri a la sèrie "La Riera" de TV3. Francesc Lucchetti ha destacat també com a guionista d'altres sèries d'èxit TV3 com "Poblenou" o "Nissaga de poder".

Nascut a Barcelona, es va iniciar en el teatre independent amb companyies com La Pipironda, el TEC o el GTI. Durant la seva trajectòria, va participar en un gran nombre de muntatges, com "Marat Sade", de Peter Weiss; "El cafè de la marina", de Josep M. de Sagarra;, "Maria Rosa", d'Àngel Guimerà; "El manuscrit d'Alí Bei", de Josep Maria Benet i Jornet, o "Forasters" i "Agost", totes dues dirigides per Sergi Belbel.

A més de "La Riera", a la petita pantalla també va actuar en sèries com "Poblenou" i "Laberint d'ombres" i va escriure guions per a les ficcions televisives "Estació d'enllaç" i "Nissaga de poder", entre d'altres. Com a dramaturg, va debutar amb l'obra "Mal viatge", el 1989, dirigida per la seva companya Lourdes Barba. 

Com a actor cinematogràfic va treballar en tres llargmetratges a les ordres de diversos directors: Antoni Ribas, a "La ciutat cremada"; Pere Portabella, a "Informe general", i Jordi Bayona, a "Material urbà".

Francesc Lucchetti ha mort a causa d'un atac de cor. N'havia patit dos més anteriorment i duia marcapassos. Formava part d'una nissaga d'actors catalans, juntament amb el seu germà Alfred, mort fa 6 anys, i els seus nebots Tito i Mònica. A més, era germà del polític Antoni Lucchetti.
 

Anar al contingut