Roger Moore (Reuters)
Roger Moore (Reuters)
Suïssa

Mor l'actor britànic Roger Moore, "El Sant" i un dels mítics 007

El tercer James Bond del cinema ha mort a Suïssa, als 89 anys, a causa d'un càncer

RedaccióActualitzat

L'actor Roger Moore ha mort avui a Suïssa a causa d'un càncer. Tenia 89 anys, el títol de sir britànic i era ambaixador de l'Unicef.

 

 

 

Roger Moore va interpretar l'agent més famós del món del cinema, James Bond. Va ser l'agent 007 del 1973 al 1985. I ho va ser en set pel·lícules: "Viu i deixa morir" (1973), "L'home de la pistola d'or" (1974), "L'espia que em va estimar" (1977), "Moonraker" (1979), "Només per als teus ulls" (1981), "Octopussy" (1983) i "Panorama per matar" (1985).

Era el tercer actor, i el més prolífic, que interpretava aquest paper, després de Sean Connery, que va fer 6 pel·lícules, i George Lazenby.

 

 

Moore també era conegut i recordat per la sèrie "El Sant". Va interpretar el paper de Simon Templar del 1962 al 1969.

 

 

Roger Moore va néixer el 14 d'octubre a Londres i va ser tot un galant del cinema. Va arribar a casar-se fins a quatre vegades.

Com era el seu desig, rebrà un funeral privat a Mònaco. Els seus fills han ressaltat l'afecte de què ha estat envoltat l'artista en els últims dies i asseguren que el seu amor es veurà multiplicat per l'admiració de les persones que l'han conegut a través dels seus treballs en cinema, televisió i teatre, així com per la seva faceta d'ambaixador de l'Unicef, que ell considerava com la seva màxima fita.

"L'afecte que el nostre pare va sentir cada vegada que va pujar a un escenari o es va posar davant d'una càmera el va impulsar a continuar treballant fins als seus gairebé 90 anys."

Els fills han explicat que el seu últim pensament ha estat per a la seva dona, Kristina.

"Gràcies, pare, per ser tu i per ser tan especial per a tanta gent."


La seva última aparició va ser el novembre de l'any passat en el London's Royal Festival Hall.

 

 

El tercer de sis James Bond

La primera pel·lícula de James Bond va ser "Dr. No", amb Sean Connery de protagonista, el 1962. Sean Connery va protagonitzar 6 films de la saga.

El segon James Bond va ser George Labenzy, que només va aparèixer en una producció, "Al servei secret de sa majestat", el 1969.

Roger Moore va interpretar l'eficient i seductor agent 007 del 1973 al 1985.

Timothy Dalton va protagonitzar dues entregues a finals dels anys 80. Des de 1985 fins al 2002, Pierce Brosnan va fer en quatre ocasions d'agent secret. Daniel Craig, l'últim James Bond, ha participat en quatre pel·lícules.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut