Barcelona

Mor la xef Mey Hofmann

La fundadora de l'Escola de Cuina Hofmann de Barcelona ha mort aquesta matinada als 69 anys

RedaccióActualitzat

La notícia l'ha confirmada aquest dimarts al migdia la mateixa escola que ella va fundar: Mey Hofmann ha mort aquesta matinada a Barcelona, als 69 anys, a causa d'un càncer. Precisament aquest dilluns a la nit la seva filla va recollir el Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, i va explicar que no el recollia la seva mare per problemes de salut.

Filla d'un alemany i una catalana, la van batejar com a Maria Remei, però tothom la coneixia com a Mey. Va estudiar economia i arquitectura d'interiors i es va dedicar a la joieria abans d'obrir, el 1983, una escola de cuina al barri de la Ribera de Barcelona que, durant més de 30 anys, s'ha convertit en un dels puntals de la gastronomia catalana.

L'Escola de Cuina Arnadí -que es va anomenar després Hofmann- va arrelar quan l'alta gastronomia encara no tenia l'impuls que té ara a Catalunya, i va ser la primera a convidar grans xefs, com Arzak o Ducasse, perquè ensenyessin les seves receptes als alumnes.

Mey Hofmann no es va quedar només amb l'escola, i també va fundar diversos establiments de restauració. El seu restaurant, que porta el seu nom, va rebre el 2004 una estrella Michelin, i més recentment ha obert altres locals com el Hofmann Bistrot o la Taverna Hofmann, entre d'altres.

El 2008 explicava al programa "Converses" de Catalunya Ràdio, que la passió per la cuina se li va despertar de nena. Hofmann també va col·laborar amb el programa "Cuines" de TV3, on va explicar, amb l'ajuda d'estudiants de la seva escola, receptes com els peus de porc amb formatge, o els canelons d'albergínies i tonyina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut