Sanà

Mor la turista basca ferida greument en l'atemptat del Iemen

L'única turista espanyola que encara estava hospitalitzada al Iemen per l'atemptat del 2 de juliol passat ha mort aquesta matinada. La ciutadana basca María Asunción Vitorica no ha pogut superar l'extrema gravetat de les seves ferides i ha mort a les 3 de la matinada (hora local) a l'hospital Al-Zaura de Sanà, la capital del país. La dona tenia greus ferides cerebrals a causa de l'atemptat, la qual cosa va obligar a operar-la dues vegades. Amb aquesta nova víctima són vuit els turistes espanyols morts en l'atac amb cotxe bomba contra el comboi en què viatjaven: cinc catalans i tres bascos.

Actualitzat

El delicat estat de salut de María Asunción Vitorica havia impedit que la repatriessin. A més de l'equip mèdic del Iemen, un neurocirurgià espanyol de l'hospital militar Gómez Ulla s'havia traslladat fins al país àrab per complementar el tractament que rebia.

Els metges de l'hospital Al-Zaura havien anunciat dimecres passat la "mort cerebral" de la malalta després de realitzar-li dos examens sobre la situació del seu cervell. Un tercer examen practicat dijous, però, va demostrar "poca activitat" neurològica.

En l'atemptat del 2 de juliol, als voltants del temple de la reina de Saba van morir-hi cinc catalans, tres bascos i dos ciutadans del Iemen. A més, cinc turistes espanyols més van resultar ferits, però tots van poder tornar a Espanya dos dies després de l'atac.

Anar al contingut