Carme Chacón, l'abril del 2016 (EFE)
Carme Chacón, l'abril del 2016 (EFE)

Mor la socialista Carme Chacón als 46 anys

Chacón, que va ser ministra de Vivenda i Defensa dels governs de José Luis Rodríguez Zapatero, tenia una malaltia cardíaca congènita

RedaccióActualitzat

La històrica dirigent socialista Carme Chacón ha mort als 46 anys. Ha estat trobada sense vida al seu domicili de Madrid. La seva família no l'havia pogut localitzar des d'ahir a la nit.

Fonts del PSC han confirmat la seva mort. Chacón, que va ser ministra de Vivenda i Defensa dels governs de José Luis Rodríguez Zapatero, tenia una malaltia cardíaca congènita.

Chacón, socialista de fermes conviccions, era membre de l'executiva del PSOE i militant del PSC. La van escollir diputada per Barcelona al 2004 i la van nomenar vicepresidenta del Congrés dels Diputats fins que al 2007 la van nomenar ministra de Vivenda del govern de José Luis Rodriguez Zapatero, i el 2008, ministra de Defensa. Va ser la primera dona a ocupar aquest càrrec.

Al trenta-vuitè congrés del PSOE es va presentar com a candidata a la secretaria general del partit i va perdre per 22 vots davant d'Alfredo Pérez Rubalcaba. El 2014 la van escollir secretària de relacions internacionals del PSOE i el 2016 va presentar la dimissió. Va renunciar a entrar a les llistes electorals per als comicis del 26 de juny del 2016 i va abandonar l'acta de diputada per incorporar-se a un bufet d'advocats a Madrid.

Una de les últimes vegades que havia aparegut en públic va ser fa dues setmanes en la presentació de Susana Díaz com a candidata a presidir el PSOE.


Tenia una malaltia cardíaca congènita

Carme Chacón tenia una malaltia cardíaca congènita. Segons explicava ella mateixa, tenia un bloqueig auricular i ventricular complet, que l'havia obligat a portar marcapassos des de petita.

De fet, ella mateixa va explicar en aparicions a programes com La Marató que els metges li havien desaconsellat ser mare. Tot i això, Chacón era mare d'un nen.

Chacón no havia amagat mai la seva malaltia i havia pres part en diferents activitats divulgatives.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut