La cadena Perfumeries Júlia té 63 botigues repartides per tot l'estat espanyol i Andorra.
La cadena Perfumeries Júlia té 63 botigues repartides per tot l'estat espanyol i Andorra.
Cambrils

Mor la fundadora de Perfumeries Júlia, pioneres de la cosmètica a Catalunya i Andorra

Júlia Bonet va ser l'empresària pionera en la distribució de productes de bellesa i perfumeria a l'estat espanyol i a Andorra. Bonet ha mort als 89 anys a Cambrils, al Baix Camp. El funeral serà dilluns al matí a l'església andorrana d'Escaldes-Engordany. Actualment, la cadena té 63 botigues a tot Espanya i Andorra, però la majoria dels establiments són a Catalunya. El negoci familiar es va posar en marxa a principis dels anys 40, just a la postguerra, en un moment en què aconseguir productes cosmètics era més que difícil.

Actualitzat
Només tenia 17 anys quan Júlia Bonet va posar en marxa una idea que després es convertiria en tot un negoci referència de la cosmètica i la perfumeria. En plena adolescència, Bonet va obrir una perruqueria als baixos de la casa familiar a Andorra. En aquella època, la postguerra dels anys 40, Andorra era un país rural, sense teixit comercial i amb unes comunicacions terrestres precàries amb Espanya -que sortia de la guerra- i França, que en començava una altra. L'empresària es desplaçava aleshores a Tolosa per buscar cosmètics que ni a Andorra ni al territori espanyol es podien aconseguir, com ara pintallavis, laca d'ungles i perfums. I a partir d'aquests viatges, va néixer la idea d'obrir una cadena de botigues per tot el Principat. El negoci va anar prosperant amb els anys, fins al punt que el seu marit i les seves tres filles s'hi han anat incorporant. De fet, Bonet és considerada l'empresària pionera en la distribució de productes de bellesa i perfumeria tant a Andorra com a Espanya.

Actualment, la cadena de perfúmeries Júlia té 63 botigues a tot l'estat espanyol i Andorra, la majoria dels quals són a Catalunya. La clau de l'èxit, segons la propietària, és el binomi: el millor producte amb la millor atenció al client. La fundadora i presidenta de Perfumeries Júlia ha mort la matinada de dissabte als 89 anys a Cambrils, al Baix Camp. El funeral serà aquest dilluns a les onze del matí a l'església andorrana d'Escaldes-Engordany.
Anar al contingut