Rubí

Mor Juli Soler, director d'El Bulli durant més de 30 anys

L'artífex del restaurant més famós del món, juntament amb Ferran Adrià, tenia una malaltia neurodegenerativa que el va obligar a deixar la direcció d'El Bulli Foundation

RedaccióActualitzat

Ha mort Juli Soler, un referent en el món de la gastronomia. Era soci de Ferran Adrià i director del restaurant El Bulli des del 1981. El cofundador del restaurant de la cala Montjoi, a l'Alt Empordà, ha mort aquesta nit afectat per una malaltia neurodegenerativa que tenia des de feia tres anys i que el va obligar a deixar la direcció d'El Bulli Foundation.

Juli Soler va arribar quan l'establiment tenia una estrella Michelin i el va tancar amb tres, la màxima distinció, després d'haver situat El Bulli com el millor restaurant del món. Col·legues de professió i treballadors, n'han dit d'ell excel·lències i n'han destacat sempre la capacitat de treball. Va ser ell qui, amb el consell de Fermí Puig, va contractar Ferran Adrià i va apostar per la seva cuina creativa.

Juli Soler i Ferran Adrià eren com un matrimoni. Havien treballat plegats 14 hores diàries durant tres dècades. En el seu compte de Twitter, Ferran Adrià ha elogiat Juli Soler.

 


El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha definit Soler com "una de les grans figures del món de la cuina catalana" i ha destacat la seva contribució "a la difusió de la cultura gastronòmica del nostre país a nivell nacional i internacional".

Soler tenia 66 anys i ha mort a casa seva a Rubí, acompanyat de la família. El seu funeral es farà aquest dimarts a les quatre de la tarda al tanatori de Terrassa, la seva ciutat natal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut