Alonso Carnicer i Sara Grimal

Mor José Aceituno, un dels protagonistes de "Barraques. La ciutat oblidada"

José Aceituno, un dels protagonistes de "Barraques. La ciutat oblidada" va morir el dia 12 de febrer, als 73 anys. José Aceituno va néixer a Alcaudete (Jaén), on la família va patir les conseqüències de la repressió de la postguerra. A principis dels anys 50 va arribar a Barcelona amb la seva mare i la seva germana Julia, i es van retrobar amb els germans més grans que havien arribat abans.

Actualitzat
Van viure sis anys al barri del Somorrostro. Després de passar tres anys refugiats a l'estadi de Montjuïc i al pavelló de Bèlgica, van poder comprar una vivenda al barri de la Trinitat Nova. Després va viure al barri del Baró de Viver i finalment a Sants. Al llarg de la seva vida va treballar com a oficial de primera en la indústria del vidre. Casat, va tenir dos fills i un nét.

L'equip del documental vol fer arribar a la família Aceituno el seu condol per aquesta gran pèrdua. "Al llarg del temps que l'hem conegut, hem pogut descobrir la seva gran qualitat humana. Era una persona de tracte exquisit, d'una gran amabilitat i que es feia estimar. Va ser gràcies a ell i a la seva germana Julia que vam descobrir quines havien estat les condicions de vida al barri del Somorrostro i també als llocs on van haver de viure refugiats quan un temporal va destruir el seu habitatge. Amb el seu esforç, van poder superar aquestes circumstàncies tan difícils. El trobarem molt a faltar".
Anar al contingut