Jesús Neira, en una fotografia del 2009 (EFE)
Jesús Neira, en una fotografia del 2009 (EFE)
Madrid

Mor Jesús Neira, el professor agredit el 2008 per evitar una agressió a una dona

Ha mort als 62 anys, després de tenir un vessament cerebral

RedaccióActualitzat

El professor universitari Jesús Neira ha mort aquest dissabte, als 62 anys, a l'Hospitat Puerta de Hierro de Majadahonda, a Madrid. Segons fonts de la família, feia uns quants dies que Neira estava en coma, després de tenir un vessament cerebral.

Neira es va fer conegut l'any 2008, quan va ser brutalment agredit per recriminar a un home, Antonio Puerta, que estigués maltractant la seva nòvia, Violeta Santander. A conseqüència de l'agressió, Neira va estar ingressat més de vuit mesos a l'hospital.

El 2 d'agost del 2008, Puerta estava agredint la seva parella al carrer. Jesús Neira hi va intervenir per defensar la dona. El maltractador, però, va clavar una pallissa a Neira que el va deixar en coma. Puerta, que tenia antecedents penals per robatori i per un presumpte delicte d'intent d'homicidi, va ser detingut a la població d'Agost, a Alacant, i empresonat.

El novembre del 2009, Antonio Puerta va ser condemnat a set mesos i quinze dies de presó per maltractar la seva parella. L'octubre del 2010 el van trobar mort a casa seva.

El gest de Jesús Neira en defensa de les dones maltractades li va valer nombrosos premis, com la Medalla d'Or del Senat o la de la Comunitat de Madrid. El 2009 va presidir el consell assessor de l'Observatori Regional de la Violència de Gènere de la Comunitat de Madrid, però durant el seu mandat va ser condemnat a pagar 1.800 euros de multa i a la retirada del carnet de conduir durant deu mesos per superar el nivell d'alcohol a la sang en un control. Aquest fet li va reportar moltes crítiques, però ell es va negar a dimitir. Finalment, Esperanza Aguirre, aleshores presidenta de la Comunitat de Madrid, el va cessar.

 

Anar al contingut