L'artista Gilbert Baker, en una manifestació pels drets del col·lectiu LGTB a Estocolm (EFE)
Nova York

Mor Gilbert Baker, el creador de la bandera de l'orgull LGBT

RedaccióActualitzat

El creador de la famosa bandera de vuit colors que ha servit per identificar el col·lectiu gai ha mort als 65 anys. 

Gilbert Baker, un artista nord-americà, ha estat tota la seva vida un activista pels drets dels homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals (LGBT) a San Francisco. Va col·laborar de manera estreta amb Harvey Milk, l'activista assassinat per defensar els drets del col·lectiu. 

Nascut a Kansas, es va passar dos anys a l'exèrcit. La seva història com a soldat es recull al llibre "Conducta impròpia", que recull les experiències d'homosexuals i lesbianes en els estaments militars nord-americans. Es va licenciar amb honors i després va dedicar-se a la costura i al disseny de banderes.

Baker va dissenyar la famosa bandera amb l'Arc de Sant Martí l'any 1978 per al dia de la llibertat homosexual, una efemèride que més tard va inspirar la celebració del Dia de l'Orgull Gai.

Els vuit colors originals de la bandera eren el rosa, el vermell, el taronja, el groc, el verd turquesa, el blau i el violeta. Però uns anys més tard Baker va decidir eliminar el color rosa perquè encaria la fabricació de la bandera i el va substituir per una combinació de blau turquesa i blau.

 

 

Anar al contingut