Hobsbawm, en una imatge del 2008. (Foto: EFE)
Hobsbawm, en una imatge del 2008. (Foto: EFE)
Londres

Mor Eric Hobsbawm, un dels historiadors més influents del corrent marxista

Especialitzat en l'estudi de les revolucions francesa i industrial, va publicar una trentena de llibres, entre els quals, la "Història del segle XX" i "Guerra i pau al segle XXI", que van influir en generacions d'historiadors. Era doctor honoris causa per la UdG.

RedaccióActualitzat
L'historiador britànic Eric Hobsbawm ha mort avui a Londres als 95 anys. Hobsbawm era un dels historiadors més influents del corrent marxista. Especialitzat en l'estudi de les revolucions francesa i industrial, va publicar una trentena de llibres, entre els quals, la "Història del segle XX" i "Guerra i pau al segle XXI", que van influir en generacions d'historiadors.

També és molt coneguda la trilogia "L'era de la revolució: Europa 1789-1948", "L'era del capital: 1848-1975" i "L'era de la revolució: 1875-1914", traduïda a quaranta llengües. El seu últim llibre va ser "Com canviar el món", publicat l'any passat.

Hobsbawm parlava i llegia nombrosos idiomes, entre els quals, el català. I és que va ser un bon coneixedor de la història de Catalunya i va escriure molt sobre el procés històric del país. El 2008 va ser distingit doctor honoris causa per la Universitat de Girona.

Al marge de la seva activitat com a historiador, era un reputat crític de jazz.
Anar al contingut