James Horner va guanyar dos Oscars per la banda sonora de "Titanic" (EFE)
James Horner va guanyar dos Oscars per la banda sonora de "Titanic" (EFE)
Washington

Mor en un accident d'avioneta el compositor de la música de "Titanic"

James Horner, de 61 anys, va compondre les bandes sonores de títols com "Alien", "Avatar", "Llegendes de passió" o "Braveheart", i va estar nominat en deu ocasions als Oscars

RedaccióActualitzat

Ha mort James Horner, el compositor de la banda sonora de "Titanic" i molts altres títols destacats del cinema nord-americà com "Alien", "Avatar", "Braveheart", "Llegendes de passió" o "Troia". Tenia 61 anys, i ha mort en un accident aeri a Santa Barbara, a Califòrnia, quan l'avioneta en què viatjava s'ha estavellat. L'aparell s'ha precipitat a terra per culpa, segons sembla, d'un problema en el motor.

Horner va rebre deu nominacions als Oscars i en va guanyar dos per la banda sonora de "Titanic" i per la cançó original d'aquest film, "My heart will go on", interpretada per la canadenca Céline Dion. Ara mateix, el compositor treballava en noves bandes sonores de títols a punt d'estrenar-se.

Nascut a Los Angeles, James Horner va començar a tocar el piano als cinc anys i es va formar a Londres, en el Royal College of Music. Als anys 70 es va doctorar en Teoria i Composició de Música en la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA). La seva primera banda sonora de perfil alt va ser "Star Trek II: la ira de Khan" (1982). Després va anar encadenant ofertes de directors de cinema famosos, com George Lucas, Steven Spielberg, James Cameron, Oliver Stone i Ron Howard, entre d'altres. A la seva llarga trajectòria musical també hi trobem les bandes sonores d'"El nen amb el pijama de ratlles", "Apol·lo 13", "Una ment meravellosa" o "La tempesta perfecta".

Anar al contingut