Bauman en una imatge del 2010 a Oviedo, quan va rebre el Premi Príncep d'Astúries (Reuters)
Bauman en una imatge del 2010 a Oviedo, quan va rebre el Premi Príncep d'Astúries (Reuters)
Leeds

Mor el sociòleg i filòsof Zygmunt Bauman als 91 anys

El sociòleg i filòsof polonès va ser el creador del concepte "modernitat líquida" per referir-se a la societat contemporània

Actualitzat

El sociòleg i filòsof Zygmunt Bauman ha mort aquest dilluns als 91 anys. Bauman, nascut en una família jueva polonesa, estava considerat un dels grans pensadors de la segona meitat del segle XX. És el creador del concepte "modernitat líquida" per referir-se als temps actuals. Va definir la societat actual com una era de canvi i moviment constant, en què l'home està orfe de referències consistents i els conceptes són més inestables que mai.

Bauman va deixar la seva Polònia natal fugint del nazisme i es va refugiar a la Unió Soviètica. Acabada la Segona Guerra Mundial va tornar a Polònia i va exercir de professor a la Universitat de Varsòvia, però es va veure obligat a marxar del país per la política antisemita del govern comunista. Actualment era professor emèrit de la Universitat de Leeds i tenia la nacionalitat britànica.

Va escriure més de 50 llibres, alguns dels quals van exercir una gran influència en moviments com el dels indignats o dels grups antiglobalització. L'any 2010 va guanyar el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats juntament amb Alain Touraine.

Pots recuperar algunes de les entrevistes que Catalunya Ràdio va fer a Bauman i també les millors converses del sociòleg a programes de TV3 i el Canal 33.

Anar al contingut