L'operació del primer trasplantament de cara de l'Estat.
L'operació del primer trasplantament de cara de l'Estat.
Canàries

Mor el primer trasplantat de cara a l'Estat i i vuitè del món

L'home, de 46 anys i del qual se'n desconeix la identitat, va ser operat pel cirurgià Pedro Cavadas l'agost del 2009. La seva mort, però, no té res a veure amb les seqüeles del trasplantament que se li va fer a l'Hospital de la Fe de València, segons fonts hospitalàries.

RedaccióActualitzat
El pacient a qui es va fer el primer trasplantament de cara a Espanya, i el vuitè del món, ha mort a les Canàries. L'home, de 46 anys i del qual se'n desconeix la identitat, va ser operat pel cirurgià Pedro Cavadas l'agost del 2009. La seva mort, però, no té res a veure amb les seqüeles del trasplantament que se li va fer a l'Hospital de la Fe de València, segons fonts hospitalàries.

La víctima va ser trasplantat després de tenir un càncer molt agressiu i va rebre els teixits facials d'un altre home, de 35 anys, mort en accident de trànsit. El trasplantament va incloure la mandíbula i la llengua. El trasplantat, que era de les Canàries, va haver de viure uns mesos a València i es va haver de sotmetre a dos anys de rehabilitació, després de rebre l'alta.

El primer trasplantat de cara, segons informa el diari "Levante", va ingressar d'urgència la primavera passada a l'Hospital de Manises i es va haver d'alimentar per una sonda connectada a l'aparell digestiu, com abans de la seva intervenció.

La trista notícia arriba hores després que s'ha sabut que al primer trasplantat bilateral de cames de l'Estat se li han hagut d'amputar les extremitats per fer front a una altra malaltia que l'afecta i que l'obliga a deixar la medicació que necessitava. El trasplantament també l'havia fet el cirurgià Pedro Cavadas.
Anar al contingut