Abuja

Mor el president de Nigèria, Umaru Yar'Adua, als 58 anys

El president de Nigèria, Umaru Yar'Adua, ha mort als 58 anys, després d'una llarga malaltia de cor. L'enterraran avui al seu estat natal, al nord del país, i el rellevarà de forma definitiva el qui des de fa unes setmanes ja era president en funcions, Goodluck Jonathan. La desaparició de Yar'Adua arriba en un moment difícil per a Nigèria, on els xocs interètnics entre nord i sud han fet centenars de morts des de principis d'any.

Actualitzat
El president en funcions, Goodluck Jonathan, designat ja al març pels problemes de salut del cap d'estat, és qui ha assumit el càrrec, previsiblement, fins que s'acabi el mandat, el 2011, quan s'hauran de celebrar noves eleccions.

La desaparició del president nigerià, elogiat pel seu homòleg nord-americà, Barack Obama, deixa sense resoldre les tensions dins del seu partit per la successió.

Yar'Adua s'havia centrat, des que va assumir el mandat, fa tres anys, en la pacificació de la violenta regió petrolera del sud del país. No va aconseguir, però, aturar l'onada de violència interètnica que des de principis d'any va fer centenars de morts.

S'han decretat set dies de dol arreu del país, i el dia d'avui s'ha declarat festiu en homenatge al president desaparegut.


Anar al contingut