Berlín

Mor el premi Nobel de Literatura Günter Grass als 87 anys

L'autor d'obres com 'El timbal de llauna' ha mort en una clínica de Lübeck

RedaccióActualitzat
L'escriptor alemany Günter Grass, guardonat amb el premi Nobel de Literatura (1999) i el premi Príncep d'Astúries (1999), ha mort als 87 anys, segons informen els mitjans alemanys. Ha mort en una clínica de Lübeck, al nord del país, segons ha informat la seva editorial, Steidl.

Grass va desenvolupar un paper essencial a la literatura alemanya de la postguerra. La fama mundial li va arribar al "El tambor de llauna", el 1959. De la seva obra, però, també en destaquen "El gat i elratolí" (1961), "Tot pelant la ceba" (2006), "Mals averanys" (1992), "Una llarga història" (1995), i "El meu segle" (1999), entre d'altres.

Grass també se'l considera un referent moral i polític a Alemanya, però el 2006, quan va presentar les seves memòries, va sortir a la llum la seva participació durant la seva joventut en el cos de combat de les SS, cosa que va provocar una forta polèmica. També van aixecar polseguera les seves crítiques a Isreal, que van ser motiu perquè en aquest país se'l considerés, fins i tot, persona no grata.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut