Miami

Mor el pintor Robert Rauschenberg, pioner del pop art

El pintor nord-americà, Robert Rauschenberg, ha mort aquest dilluns als 82 a la ciutat de Tampa, a Florida. L'artista va ser el pioner del pop art i se'l considera com una de les figures artístiques més influents de la segona meitat del segle vint. Rauschenberg va ser incomprès fins a l'arribada del pop art, un moviment que va reconèixer la seva obra i que va atribuir-li la paternitat del nou estil. Andy Warhol i Roy Lichtenstein van ser els seus principals representants.

Actualitzat
El cicle de la seva obra més conegut són les anomenades "Combine Paintings", un període que sorgeix amb la incorporació d'objectes reals a les obres i que demostren l'interès de l'artista per treballar en totes les direccions, perseguint la idea de tridimensionalitat.

El 1964, un any després de pintar "Express", l'obra que reflecteix les seves innovacions i tècniques més importants, Rauschenberg es va convertir en el primer artista nor-americà a obtenir el primer Premi de Pintura de la Biennal de Venècia. Això va contribuir de manera decisiva a fer que el pop art es conegués internacionalment.
Anar al contingut