Eduardo Arroyo (EFE)
Eduardo Arroyo (EFE)

Mor el pintor Eduardo Arroyo, màxim exponent de la nova figuració espanyola

Arroyo va impregnar el seu art de crítica social i política

Actualitzat

El pintor Eduardo Arroyo ha mort als 81 anys, segons han informat fonts familiars. Considerat el màxim exponent de la nova figuració espanyola, Arroyo ha mort a casa seva, a Madrid.

Les seves restes es traslladaran al tanatori madrileny de l'M-30.

Nascut en plena guerra civil, es va haver d'exiliar a França el 1958. Va viure refugiat a París per la seva oposició al franquisme. Això va fer que el seu protagonisme al circuit artístic espanyol comencés tard, a partir dels anys 80.

L'estil d'Arroyo es caracteritzava pels fons neutres sobre els quals destacaven figures amb faccions molt intenses, amb referències a l'imaginari de la cultura espanyola refent imatges, per exemple de la pintura barroca, des d'un punt de vista pop art.

Actualment, les seves obres són en diversos museus d'art modern espanyols i estrangers. La seva creativitat s'estén a les escenografies teatrals i les edicions il·lustrades.

Eduardo Arroyo també va tocar l'escultura, el gravat, la ceràmica i la literatura, però va ser la seva punyent mirada pictòrica el que el va consagrar internacionalment.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat el seu condol per la mort del pintor a les xarxes socials:


ARXIVAT A:
ArtObituari
Anar al contingut