Ivan Tubau, un periodista transgressor que no deixava indiferent ningú
Ivan Tubau, un periodista transgressor que no deixava indiferent ningú
Barcelona

Mor el periodista i escriptor Ivan Tubau

Va ser professor de periodisme cultural a la Universitat Autònoma de Barcelona, i utilitzava sistemes transgressors que no deixaven indiferent ni alumnes ni col·legues

RedaccióActualitzat

El periodista, escriptor i poeta Ivan Tubau ha mort als 79 anys. Tubau va tenir una trajectòria molt àmplia. Era un gran especialista en còmic i humor gràfic. Va col·laborar a la revista satírica "El Jueves" i va ser el primer director de l'edició espanyola de "Playboy". Va escriure poesia en català, i va guanyar premis com els Jocs Florals o l'Ausiàs March.

Va ser professor de periodisme cultural a la Universitat Autònoma de Barcelona. Feia servir sistemes transgressors que no van deixar indiferent ni alumnes ni col·legues, trencant el discurs més oficial —una mena de Merlí avançat— per intentar que els estudiants s'apassionessin per les informacions culturals.

També va dirigir diversos programes televisius, va ser columnista de premsa i fins i tot va actuar en diverses pel·lícules. El 2005 va ser un dels promotors del manifest fundacional del partit Ciutadans d'Albert Rivera.

Anar al contingut