Durant dècades ha estat una de les veus autoritzades del periodisme gironí
Durant dècades ha estat una de les veus autoritzades del periodisme gironí

Mor el periodista i escriptor gironí Narcís-Jordi Aragó als 84 anys

Autor de més d'una quinzena de llibres, va dirigir publicacions com "Revista de Girona" i "Presència" i va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2002

RedaccióActualitzat

Mor el periodista i escriptor gironí Narcís-Jordi Aragó als 84 anys, després d'una llarga malaltia. Durant dècades ha estat una de les veus autoritzades del periodisme gironí.

Aragó havia signat més d'una quinzena de llibres, entre els quals destaquen "Girona grisa i negre", ''Periodisme sota sospita'' o "La Devesa, paradís perdut". Havia col·laborat en diversos mitjans i havia dirigit les publicacions "Presència" i "Revista de Girona". L'any 2002, va rebre la Creu de Sant Jordi i des de l'any 1987 era membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Al llarg de dues dècades, entre 1957 i 1977, Narcís-Jordi Aragó va exercir d'advocat. 

L'escriptor i periodista gironí va ser el primer president del Col·legi de Periodistes de Girona l'any 1985. El febrer del 2015, juntament amb la seva dona, la pintora Mercè Huerta, va cedir tot el seu fons a l'Ajuntament de Girona. Nebot de l'arquitecte noucentista Rafael Masó, va ser clau en la conservació del llegat del seu oncle i va donar la seva casa natal, al carrer Ballesteries de Girona, per ubicar-hi la seu del museu.


"Testimoni excepcional de la vida gironina"

A la xarxa s'hi poden llegir nombroses mostres de condol i afecte. El president de la Generalitat i exalcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha lamentat la pèrdua d'Aragó i l'ha descrit com a "mestre de periodistes":

També s'hi ha pronunciat l'alcadessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha parlat de "referent gironí":

L'exalcalde Joaquim Nadal també s'ha fet ressò de la notícia i ha reconegut que va ser un "testimoni excepcional de la vida gironina".

Anar al contingut