Barcelona

Mor el periodista i crític musical Jordi Tardà

Jordi Tardà, de 60 anys, ha mort de matinada a Mataró a causa de problemes respiratoris

RedaccióActualitzat

Jordi Tardà, de 60 anys, ha mort de matinada a Mataró a causa de problemes respiratoris.

Tardà va estar vinculat a Catalunya Ràdio des del primer dia de l'emissora, com a director i presentador de l'emblemàtic "Tarda Tardà", el programa radiofònic de rock més veterà d'Europa.

Aquest 2015 celebrava els 30 anys del "Tarda Tardà", que actualment només s'emetia a través de la pàgina web de Catalunya Ràdio.

Jordi Tardà també fou el creador de la Fira del Disc del Col·leccionista -amb la popular subhasta d'objectes de culte- i impulsor del Museu del Rock de Barcelona.

Tardà havia publicat diversos llibres sobre música: "John Lennon, la biografia d'un geni", "Paraula de Stone", "Diari d'un col·leccionista" i "La porta de l'infern".

Un "malalt professional"

A principis de febrer, Tardà va agrair a tracés de Facebook les felicitacions pel seu 60è aniversari i va reconèixer que estaria un dies aturat per problemes de salut.

Tardà es referia a si mateix com un "malalt professional" amb "una mala salut de ferro". Tal com explicava en una entrevista al programa "El café de la República", el 1977 va un metge li va donar tres mesos de vida. El 1982 va superar un càncer.

Un programa mític

Durant els 30 anys de programa, el "Tarda Tardà" va explicar grans notícies musicals, com que els Beatles supervivents estaven gravant noves cançons amb una cinta amb la veu de John Lennon, o quan van anunciar que a Freddie Mercury li quedaven poques hores de vida. 

El programa va començar fort aquesta temporada, al setembre, amb una exclusiva mundial; va ser l'únic programa de ràdio del món que va poder ser a l'estudi de gravació del nou disc dels U2 a Niça. 
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut