Ben Bradlee, durant una xerrada sobre el "cas Watergate", amb el qual el diari va guanyar un Pulitzer el 1973. (Foto: Reuters)
Ben Bradlee, durant una xerrada sobre el "cas Watergate", amb el qual el diari va guanyar un Pulitzer el 1973. (Foto: Reuters)
Washington

Mor el llegendari editor de "The Washington Post" Ben Bradlee

Ben Bradlee, mort als 93 anys, va liderar la cobertura de l'escàndol de Watergate, i va convertir el diari en un dels més prestigiosos del món

RedaccióActualitzat

Ha mort una llegenda del periodisme. Ben Bradlee, el director que va convertir "The Washington Post" en un diari de referència mundial i va fer història liderant la cobertura de l'escàndol de Watergate, ha mort a Washington, als 93 anys, per causes naturals. 

Ben Bradley va ser el director del diari entre el 1965 i el 1991, i durant aquests 23 anys "The Washington Post" es va consolidar com una de les grans capçaleres, aconseguint 23 premis Pulitzer i doblant la tirada fins a superar els 800.000 exemplars. 

Ell va ser una de les figures centrals del "cas Watergate", juntament amb els periodistes Carl Bernstein i Bob Woodward. Un escàndol, el de l'espionatge al Partit Demòcrata, que va comportar l'única dimissió presidencial en la història dels Estats Units, la de Richard Nixon el 1974.

Però la seva primera gran prova al capdavant del diari va ser la publicació de documents del Pentàgon sobre la guerra del Vietnam que revelaven alguns dels desastres del conflicte i la convicció entre els militars que era una guerra perduda.

Periodista de la vella escola, d'estil brusc, amb els peus sobre la taula i malparlat, Ben Bradley era alhora temut i respectat a la redacció del diari, a la qual va incorporar nous valors del periodisme.

El director que va transformar "The Washington Post" i la concepció del periodisme d'investigació va rebre un últim homenatge l'any passat a la Casa Blanca, de mans del president Barack Obama, que li va atorgar la Medalla a la Llibertat, el més alt mèrit civil reconegut als Estats Units. 

Anar al contingut