Gaza

Mor el líder del grup radical pro Al-Qaeda enfrontat amb la policia de Hamas

El cap del grup radical que des de divendres s'enfrontava amb la policia de Hamas a la ciutat de Rafah, a la Franja de Gaza, ha mort, segons informen fonts mèdiques. Els enfrontaments ja han fet una vintena de morts i més de cent ferits.

Actualitzat
Abdul-Latif Moussa, líder espiritual del grup radical pro Al-Qaeda Ansar Jund Allah ("Els soldats de Déu"), ha mort en els enfrontaments entre els seus seguidors i les forces de Hamas a la ciutat de Rafah, al sud de la Franja de Gaza.

A banda de Moussa, 21 persones més han mort, la majoria de les quals pertanyien al grup radical salafista. A més, unes 120 han resultat ferides en els enfrontaments armats, que van començar divendres i que s'han allargat durant tota la nit, segons ha informat el cap dels serveis d'emergència.

Tot va començar quan divendres Abdul-Latif Moussa va pronunciar un incendiari sermó a la mesquita de Rafah, on va declarar emirat islàmic Gaza i tot Palestina. Abdul-Latif Moussa formava part d'una organització, Els Soldats de Déu, que proposa una interpretació radical de l'islam i que considera Hamas una organització massa lliberal, que no aplica la xaria de manera prou estricta. 
 
Els enfrontaments van començar divendres mateix, després del sermó, al voltant de la mesquita. Durant set hores l'accés a la ciutat de Rafah va quedar tallat pels continus tirotejos. Per la premsa israeliana, els enfrontaments han deixat patent l'abundància d'armes que hi ha a Gaza.
Anar al contingut