Warmbier, de 22 anys, va passar 17 mesos detingut a Corea del Nord (Reuters)
Warmbier, de 22 anys, va passar 17 mesos detingut a Corea del Nord (Reuters)
Cincinnati

Mor el jove nord-americà alliberat la setmana passada a Corea del Nord

Warmbier va ser repatriat en estat de coma i amb greus lesions cerebrals, després de passar 17 mesos detingut a Corea

Actualitzat

Otto Warmbier, l'estudiant nord-americà alliberat la setmana passada pel règim de Corea del Nord, ha mort aquest dilluns, segons ha informat la seva família. Warmbier va ser repatriat en estat de coma i amb greus lesions cerebrals i se'l va traslladar a l'Hospital de Cincinnati, a Ohio.

"Amb tristesa els informem que el nostre fill ha completat el seu viatge a casa"

Els pares del jove, Fred i Cindy Warmbier, han volgut agrair als doctors de l'hospital de Cincinnati, on el noi va arribar la setmana passada, haver fet tot el possible per salvar-li la vida. La família ha condemnat "l'horrible abús" que va rebre per part del govern nord-coreà, al qual responsabilitzen perquè "no hi havia cap altre desenllaç possible més enllà del qual hem experimentat avui".

Warmbier, de 22 anys, va passar 17 mesos detingut a Corea del Nord després que el detinguessin quan es disposava a tornar als Estats Units. El règim nord-coreà el va condemnar el març del 2016 a 15 anys de treballs forçats per intentar sostreure un cartell de propaganda política de l'hotel en el qual s'allotjava a Pyongyang, considerat un "acte hostil" contra l'Estat.

 

 

Segons el règim, el jove va entrar en coma després de patir un brot de botulisme: li van donar una pastilla per dormir i no es va tornar a despertar. La famíla, però, va posar en dubte la versió de Corea del Nord i va assegurar que no es creien "que una pastilla per dormir et causi un coma".

Trump critica la "falta de decència" de Pyongyang

El president nord-americà, Donald Trump, ha enviat el seu condol a la família de Warmbier i ha afirmat que el règim de Pyongyang no té "decència humana bàsica".

"El destí d'Otto augmenta la determinació de la meva Administració de prevenir aquestes tragèdies d'innocents que cauen en mans de règims que no respecten l'imperi de la llei o la decència humana bàsica"

Com a resposta, els Estats Units han decidit enviar aquest dimarts dos bombarders a la península de Corea perquè facin maniobres amb les forces aèries sud-coreanes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut