Mor el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza

El fiscal tenia un problema renal i una infecció generalitzada, que s'ha agreujat per la seva condició de diabètic

RedaccióActualitzat

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha mort a l'Argentina. Maza estava ingressat greu en una clínica de Buenos Aires per un problema renal i una infecció generalitzada, que s'ha agreujat per la seva condició de diabètic, segons fonts del govern argentí.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha confirmat la mort de Maza a través de les xarxes socials:


El president espanyol, Mariano Rajoy, també ha expressat el seu condol per la mort de Maza


Maza era a l'Argentina per participar en una trobada de fiscals de l'Amèrica Llatina. Divendres s'havia de trobar amb el ministre de Justícia argentí. Abans de la trobada, es va desmaiar i el van ingressar a la clínica Bazterrica, a la unitat de cures intensives.

Els metges van intentar traslladar-lo a l'Hospital Alemany de Buenos Aires, però no van poder pel seu estat greu.

 

Les querelles del govern, els Jordis i la mesa

Des que va prendre possessió com a fiscal general de l'Estat, el novembre del 2016, José Manuel Maza va centrar bona part de les seves actuacions en el procés sobiranista català.

 

 

Maza és el responsable de les querelles per sedició, rebel·lió i malversació contra els membres del govern i el president Puigdemont que han acabat amb set consellers i el vicepresident a la presó i la resta de l'executiu a Bèlgica.

Maza també va presentar les querelles contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, expresident de l'ANC, a la presó. I, finalment, de les querelles contra els membres de la mesa del Parlament i la seva presidenta, que va evitar la presó pagant una fiança.

 


Precisament el 30 d'octubre passat, quan va comparèixer per informar de la querella que acabava de presentar contra el president Carles Puigdemont i la resta del seu govern, va ser la seva última aparició pública.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut