Nova York

Mor el dissenyador Óscar de la Renta

Era una de les grans figures de l'alta costura; va vestir actrius, reines i la majoria de les primeres dames nord-americanes

RedaccióActualitzat

Óscar de la Renta, un dels noms més destacats de l'alta costura, ha mort aquesta matinada, als 82 anys, a la seva casa de Connecticut, als Estats Units, després de lluitar contra el càncer durant vuit anys. Nascut a la República Dominicana, els seus dissenys han brillat a les passarel·les i a les catifes vermelles.

De la Renta va estudiar a l'Acadèmia de San Fernando de Madrid i va ser aprenent de Cristóbal Balenciaga, a qui considerava el seu mestre. L'any 1965 va crear la seva marca pròpia, amb seu a Nova York. Es va fer famós pel fet de vestir Jacqueline Kennedy, i des de llavors va treballar per a totes les primeres dames nord-americanes. La seva última creació va ser el vestit de núvia d'Amal Alamuddin, que a finals de setembre es va casar amb l'actor George Clooney. Els seus dissenys també els han lluït actrius com Penélope Cruz i Sarah Jessica Parker, entre moltes altres.

Amb un estil clàssic i alhora sensual, De la Renta ha seduït per la seva creativitat i capacitat per adaptar-se als temps. El seu segell també ha quedat estampat en accessoris i roba infantil, cosa que l'ha portat a ser el modista llatí amb més fama i prestigi a escala mundial.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut