Barcelona

Mor el dissenyador de moda Manuel Pertegaz als 96 anys

Ha mort a Barcelona als 96 anys, després de passar gairebé 80 anys dedicat a la moda femenina

RedaccióActualitzat

El dissenyador de moda Manuel Pertegaz ha mort a Barcelona als 96 anys. El mestre de l'alta costura va passar gairebé 80 anys dedicat a la moda femenina.

El dissenyador, nascut en un poble de Terol el 1919, va venir a viure a Catalunya amb només 9 anys i de seguida es va dedicar al món de la moda. 

Amb només 25 anys va obrir la seva primera casa de modes a l'avinguda Diagonal. Però va ser els anys 50 quan se'l va reconèixer internacionalment, en marxar als Estats Units. Amb clientes com Jackie Kennedy, Ava Gardner o Katherine Hepburn el nom de Pertegaz va entrar en l'exclusiu món de l'alta costura, amb el mèrit afegit de venir d'un estat sota una dictadura i aïllat completament de l'exterior.

Des del seu estudi de la Diagonal, d'on mai es va moure, Pertegaz creava sense descans i s'avançava als temps creant, el 1970, una línia de "prêt-à-porter". Va arribar a tenir 700 treballadors que confeccionaven artesanalment i amb molta cura els vestits que havia dissenyat.

Una de les seves últimes creacions més conegudes va ser el vestit de núvia de la princesa Letícia, l'any 2004.

Entre la quantitat de guardons obtinguts per Pertegaz destaquen el Premi Nacional de Disseny de Moda, la Medalla d'Or al mèrit artístic de l'Ajuntament de Barcelona, o la Medalla d'Or al mèrit de les belles arts. 

Segons informa l'Agència EFE, citant fonts del seu estudi de disseny, els funerals per Pertegaz es faran diumenge al migdia al Tanatori de Sant Gervasi de Barcelona. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut