Mor el director d'orquestra Neville Marriner als 92 anys

Marriner, que va començar la seva carrera com a violinista, va fundar el 1958 l'Academy of St Martin in the Fields

RedaccióActualitzat

Sir Neville Marriner, violinista i director d'orquestra, ha mort aquesta matinada als 92 anys.

Marriner va néixer a la localitat anglesa de Lincoln el 15 d'abril de 1924. Va estudiar al Royal College of Music de Londres i al Conservatori de París. Va començar la seva carrera musical com a violinista de cambra. Després es va traslladar als Estats Units per estudiar direcció d'orquestra amb Pierre Monteux.

L'any 1958 va fundar l'Academy of St Martin in the Fields, una orquestra de cambra amb la qual ha fet nombroses gravacions discogràfiques.

Neville Marriner, que va ser nomenat cavaller l'any 1985, va dirigir un ampli repertori, que va des del barroc fins a la música britànica del segle XX, però era conegut sobretot com a intèrpret de música barroca.

També va fer els arranjaments de la banda sonora de la pel·lícula "Amadeus", basada en la vida de Mozart.

Convidat habitual del Festival de Peralada, Marriner era director honorífic de l'Orquestra de Cadaqués.

L'actual director musical de l'Academy of St Martin in the Fields, el violinista Joshua Bell, l'ha recordat així:

"Estic profundament trist per la notícia de la mort de sir Neville Marriner. És un dels sers humans més extraordinaris que he conegut. El recordaré sempre per la seva genialitat, la seva integritat i el seu sentit de l'humor, tant a dins com a fora de l'escenari. El mestre Marriner serà sempre el cor i l'ànima de l'Academy of St Martin in the Fields, i nosaltres, els músics de l'orquestra, l'enyorarem molt sincerament."

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut