Mor el cofundador de Microsoft amb Bill Gates, Paul Allen, amb 65 anys

El 1975 va convèncer Gates de deixar Harvard per fundar l'empresa que va revolucionar la informàtica

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns ha mort Paul Allen, cofundador del gegant mundial del programari Microsoft juntament amb Bill Gates. A Allen, de 65 anys, se li havia reproduït un càncer que ja havia tingut  fa 9 anys. Ha mort a Seattle, ciutat on va néixer i on hi ha la seu de l'empresa.

La seva empresa, Vulcan, ha fet pública la notícia aquest dilluns. Ell mateix va anunciar fa dues setmanes via Twitter que s'estava tractant d'un limfoma no-Hodgkin, i va assegurar que els metges eren optimistes:

 



Va ser ell qui va convèncer Bill Gates el 1975 de deixar d'estudiar i fundar una empresa d'informàtica. El 1983 es van discutir i Allen va abandonar la direcció de Microsoft, tot i que en va continuar sent accionista.

Es calcula que tenia una fortuna personal de més de 20.000 milions de dòlars i era propietari d'un equip de l'NBA, el Portland Trail Blazers, i un altre de futbol americà, el Seattle Seahawks de l'NFL.

 

Honeywell i Harvard

Allen va néixer el gener de 1953 a Seattle, fill d'un llibreter i una mestra. Amb 15 anys, el 1968, va conèixer Gates, que llavors en tenia 13, a la sala d'ordinadors de l'escola de Seattle on estudiaven.

Des de llavors van compartir passió i vocació. El 1975 van coincidir a Boston, ell treballant a l'empresa Honeywell i Gates estudiant a la Universitat Harvard.

El va convèncer de deixar els estudis, i el mateix Allen va posar nom a l'empresa que van fundar junts, Microsoft. El primer que van fer va ser desenvolupar un programari per a un ordinador anomenat Altair 8800.

 

MS-DOS

Inicialment es van instal·lar a Alburquerque, a Nou Mèxic, on es fabricava l'ordinador, i més tard van portar l'empresa a la seva ciutat, Seattle, on encara hi és.

Allen va ser el responsable tècnic de Microsoft durant els primers 8 anys, durant els quals va desenvolupar el sistema MS-DOS, que els va fer rics i famosos, anys abans de Windows.

Però el 1983 la sintonia amb Gates es va acabar, quan va descobrir que aquest estava tramant amb el nou soci, Steve Ballmer, de prendre-li pes a l'empresa. La descoberta va coincidir amb el primer dels seus tres càncers.

Va abandonar la direcció, i des de llavors es va dedicar a gaudir dels milers de milions que les seves accions li proporcionaven: col·leccionista d'art, amic de músics famosos, propietari de iots de luxe, etc.

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut