Pete Seeger en un concert per celebrar els seus 90 anys. (Foto: Reuters)
Pete Seeger en un concert per celebrar els seus 90 anys. (Foto: Reuters)
Nova York

Mor el cantant de folk i activista polític Pete Seeger als 94 anys

Molts dels enregistraments del novaiorquès Seeger, que ha mort per causes naturals als 94 anys, han estat himnes dels moviments pacifistes i ecologistes. Entre els seus temes més destacats hi ha "If i had a hammer", i "Turn, turn, turn!".

RedaccióActualitzat

El cantant de folk americà Pete Seeger ha mort als 94 anys. Molts dels enregistraments d'aquest músic i activista, nascut a Nova York, han estat himnes dels moviments pacifistes i ecologistes. El seu activisme polític i la seva participació en moviments socials el van convertir en objectiu de la caça de bruixes del senador McCarthy.

La seva carrera musical va iniciar-se la dècada dels quaranta, en els projectes The Almanac Singers i The Weavers, on va mantenir una estreta col·laboració amb Woody Guthrie.

Seeger va ser un dels cantants de folk que més van influir en la popularització de l'espiritual "We shall overcome", que es va convertir en l'himne reconegut de la dècada de 1960 Moviment de Drets Civils. Entre els seus temes més destacats hi ha "If i had a hammer", i "Turn, turn, turn!".

 

Anar al contingut