Chris Cornell, cantant de Soundgarden
Chris Cornell, cantant de Soundgarden
Detroit

Mor Chris Cornell, cantant de Soundgarden i Audioslave

Era una de les grans icones del grunge dels noranta i la seva veu està considerada una de les millors de la història del rock

RedaccióActualitzat

Ha mort Chris Cornell, cantant de Soundgarden i Audioslave. Cornell ha mort als 52 anys a Detroit, on estava de gira amb Soundgarden. El seu representant ha confirmat la notícia i ha explicat que es tracta d'una mort sobtada i inesperada. De moment, les causes no són clares, i la família està treballant amb l'equip mèdic per determinar-ho.

Estava considerat una de les millors veus de rock per molts especialistes. Es va donar a conèixer amb Soundgarden, una de les bandes que més va triomfar a principis dels 90, però també havia treballat en solitari.

 



És l'autor, per exemple, de la cançó més coneguda de la banda sonora de la pel·lícula de James Bond, "Casino Royale".

 

 

Chris Cornell va néixer a la ciutat nord-americana de Seattle l'any 1964. La seva carrera va començar a mitjans dels 80, amb la creació de la banda Soundgarden, on originalment compaginava la funció de bateria i cantant, tot i que més tard acabaria concentrant-se només en la faceta de vocalista.

Soundgarden van ser pioners a l'escena grunge de Seattle, basada en la barreja de rock alternatiu i punk, on després van sorgir bandes com Nirvana, Pearl Jam o Alice in Chains. De fet, Kurt Cobain de Nirvana sempre va considerar aquest grup com una de les seves grans influències. Soundgarden van estar en actiu fins l'any 1997, tot i que es van reunificar al 2010. Entre els seus discos més aclamats destaquen "Badmotorfinger" i "Superunknown", tots dos publicats a la primera meitat dels 90.

Després de la dissolució de la banda, Cornell va fundar Audioslave, juntament amb tres exmembres de Rage Against The Machine, banda que es va convertir en el primer grup de rock nord-americà que va actuar a la Cuba de Fidel Castro. Cornell també va publicar cinc discos en solitari. El darrer, "Higher Truth", el va presentar fa un any al Gran Teatre del Liceu, en el Suite Festival.

Anar al contingut