Charles Manson (Reuters)
Charles Manson (Reuters)
Los Àngeles

Mor Charles Manson, un dels criminals més famosos de la història

Manson, que tenia 83 anys, en feia gairebé 50 que era a la presó per diversos assassinats, entre els quals el de l'actriu Sharon Tate, la parella de Roman Polanski

RedaccióActualitzat

Charles Manson, un dels assassins més famosos dels Estats Units, ha mort aquesta nit en un Hospital de Califòrnia a l'Edat de 83 anys. Manson va sacsejar la societat nord-americana l'estiu del 1969, quan ell i un grup de seguidors sectaris anomenat "La Família" van causar la mort de set persones, entre les quals hi havia Sharon Tate, la companya del director de cinema Roman Polanski, que a més estava embarassada de vuit mesos i mig.

 

 

Manson era fill d'una adolescent alcohòlica i va tenir una infantesa i adolescència turbulenta, entrant i escapant-se de centres d'acolliment de menors. L'any 1971 va ser condemnat a mort com a autor de set crims amb acarnissament i dos casos més de conspiració per assassinar. La pena capital li va ser commutada per la cadena perpètua l'any 1972, quan l'estat de Califòrnia va abolir la pena capital.

Ja a la presó se li va arribar a denegar fins a quinze vegades la llibertat condicional. Se'l considerava un pres perillós que, de fet, acumulava centenars de sancions per mal comportament en el centre penitenciari, on també es va fer una cicatriu amb forma d'esvàstica al front.

El nom de Manson havia saltat a l'actualitat en els últims mesos, després que el director Quentin Tarantino anunciés que la seva propera pel·lícula tractaria dels assassinats de "La Família".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut