Madrid

Mor Carmen Franco, la filla del dictador

Actualitzat

Carmen Franco Polo, la filla de Francisco Franco, ha mort aquesta matinada a Madrid. Era la presidenta d'honor de la Fundació Francisco Franco.

Carmen Franco, de 91 anys, ha mort al seu domicili. Aquest estiu li havien detectat un càncer terminal.

El seu net Luis Alfonso de Borbón ha confirmat la mort al seu Instagram. 

 

 

Dios se ha llevado a Man (d.e.p), pero ella no se ha ido: la tendré SIEMPRE en mi CORAZON. Pasó de puntillas durante 91 años, dejando un RECUERDO fabuloso a todos los que la conocieron y a mí un VACÍO enorme. Querida Man, siempre serás mi SUPER ABUELA, mi SEGUNDA MADRE, uno de mis PILARES, y mi EJEMPLO a seguir (fuiste una gran CRISTIANA, con muchos VALORES y muy BONDADOSA; te encantaba VIAJAR y DESCUBRIR otros lugares; eras de las personas más CULTAS que he conocido, con una gran MEMORIA y siempre INFORMADA de todo; compartíamos AFICIONES como disfrutar de la NATURALEZA y ver jugar al FUTBOL a la SELECCIÓN ESPAÑOLA o al REAL MADRID; me impresiona la GRAN SEÑORA que siempre fuiste, con tu SABER ESTAR , tu ELEGANCIA , tu INTEGRIDAD , tu SERENIDAD , tu ALEGRIA , tu PACIENCIA , tu SINCERIDAD , tu FORTALEZA y tu APERTURA DE MENTE ). Si hubiera que definirte, repetiría lo que dijo mi primo : "MAN ES MAN". Te quiero mucho

A post shared by Luis Alfonso de Borbón (@luisalfborbon) on

 

Carmen Franco es va casar el 10 d'abril a la capella del Palau del Pardo amb el cirurgià Cristóbal Martínez-Bordiu, desè marquès de Villaverde, amb qui va tenir set fills.

Després de la mort del seu pare, Francisco Franco, el rei Joan Carles li va concedir el títol de duquessa de Franco amb grandesa d'Espanya. També era Dama de l'Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem i Dama Gran Creu de l'Orde Civil de Beneficència (1962). El 19 d'octubre del 2013 va ser nomenada Dama del Reial Cos de la Noblesa del Principat d'Astúries.

Amb la seva mort, s'obre ara una batalla entre els seus 7 fills. Primer, per l'herència de la fortuna que va fer la família Franco durant la dictadura i que, segons alguns experts, supera els 500 milions d'euros i després, per qui es queda els títols nobiliaris de la filla del dictador.
 

 

Anar al contingut