Mor Carles Canut, l'actor i director artístic del Teatre Romea

Molt popular pel seu paper de Rafeques al "Vostè jutja", Canut era ara el director artístic del Romea i tenia una àmplia carrera teatral i televisiva

RedaccióActualitzat

L'actor i director artístic del Teatre Romea, Carles Canut, ha mort aquest dijous als 74 anys, a causa d'una llarga malaltia. Nascut a Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, Canut va tenir una trajectòria àmplia i intensa, amb un centenar d'estrenes teatrals.

Entre les interpretacions més cèlebres, destaquen la del "Rei Lear" o "Macbeth", a les ordres del director Calixto Bieito. La seva carrera el va portar a Veneçuela, on va ser subdirector del grup de teatre Rajatabla i de l'Ateneo de Caracas.

Canut també va fer diversos papers a la televisió, com el popular Rafeques del "Vostè jutja", que dirigia Joaquim Maria Puyal, el 1985. Fa gairebé un any i mig va ser nomenat director artístic del Teatre Romea. Canut ja s'havia absentat de la presentació de temporada dels teatres del Grup Focus, entre els quals hi ha el Romea, que es va fer el 6 de setembre, a causa de la malaltia que tenia. Des de l'any 2000 fins al 2008 va formar part de la companyia d'aquest teatre.

 

 

La llarga trajectòria de Carles Canut sobre els escenaris ha estat reconeguda amb diversos guardons, com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, l'any passat, i el Premi Max 2008 com a millor actor de repartiment per "Plataforma".

En els seus 50 anys de carrera, Canut va treballar amb grans directors com Mario Gas, Adolfo Marsillach, Calixto Bieito, Àlex Rigola, Josep Maria Pou o Xavier Albertí.

Carles Canut es considerava en la vida i en la feina un home afortunat:

"Aquesta és una professió en la qual es necessita també un grau de sort. Em considero per sobre de tot un home de teatre, i en el món del teatre, soc absolutament feliç."

 

Dues passions: el teatre i l'Espanyol

Els últims temps el vam veure a obres com "Sòcrates", amb Josep Maria Pou, o "La taverna dels bufons", amb el seu amic Joan Pera.

Tot i que la seva vida va estar lligada primordialment al teatre, també va col·laborar amb Catalunya Ràdio i TV3. A més del paper de Rafeques al "Vostè jutja", va aparèixer a sèries com "Lo Cartanyà" i "Plats bruts". També va fer cinema, amb pel·lícules com "Makinavaja", "Jaume, el conqueridor" o "La ràdio folla".

El teatre i també el futbol eren les seves passions. Era un gran aficionat de l'Espanyol.

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha lamentat la seva mort amb un tuit, on transmet el seu condol a la família.

 

ARXIVAT A:
Obituari
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut