Veneçuela

Mor assassinat a trets el candidat de l'oposició a Veneçuela Luis Manuel Díaz mentre feia un míting

Els incidents en actes electorals es repeteixen al final de campanya de les eleccions legislatives

RedaccióActualitzat

Violència política a Veneçuela. Aquesta matinada ha mort a trets un líder opositor regional veneçolà. Luis Manuel Díaz ha estat tirotejat des d'un cotxe mentre participava en un míting de la campanya electoral de cara a les eleccions legislatives del diumenge 6 de desembre.

Els fets han tingut lloc a la localitat d'Altagracia de Orituco, a 150 km de Caracas. En aquest acte de la coalició opositora Taula de la Unitat Democràtica, hi assistia Lilian Tintori, la dona de Leopoldo López, el lider opositor veneçolà empresonat acusat de ser el cervell d'un intent de cop d'estat contra el president de Venecuela, Nicolás Maduro, l'any passat.

Des de l'oposició veneçolana han denunciat que darrere d'aquest assassinat hi hauria bandes armades chavistes que respondrien al govern del president Maduro. En els últims dies hi ha hagut altres incidents en actes de campanya de l'oposició durant els quals s'han disparat trets a l'aire.

Les enquestes indiquen que el govern veneçolà perdrà la majoria absoluta al Parlament diumenge vinent en les eleccions legislatives, i la tensió va en augment. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut