Antoni Llorens
Antoni Llorens
Reus

Mor als 76 anys Antoni Llorens, propietari de la productora Lauren Films

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge s'ha conegut la mort d'Antoni Llorens, distribuïdor i productor de cinema, als 76 anys a Reus. Llorens, nascut a Cambrils, era fundador propietari de Lauren Films des de 1980, després de treballar per diverses distribuïdores.

Des d'aquells moments van passar per les seves mans mig miler de pel·lícules. Un dels seus encerts va ser distribuir l'obra de Woody Allen. Ell sempre assegurava sentir-se honrat amb l'amistat que tenia amb el cineasta:

"Entre Woody i jo hi ha alguna cosa especial".

Amb Lauren Films també va produir pel·lícules una quinzena de pel·lícules, entre les quals, "Mujeres al borde de un ataque de nervios", del director Pedro Almodóvar, per la qual va guanyar el Premi Goya a la millor pel·lícula l'any 1988.

Llorens es va dedicar, així mateix, a l'exhibició cinematogràfica i tenia el grup de Cinemes Lauren, unes sales que han anat tancant en els últims anys per la dificultat d'adaptar-se a la digitalització.

L'any 1997 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cinema «per la seva tasca continuada en la promoció de la indústria del cinema, la creació d'una xarxa de cinemes a Catalunya i la difusió del cinema català i del cinema doblat en català».

Anar al contingut