Estats Units

Mor als 95 anys Ernest Borgnine, un "dur" de Hollywood dels anys 50, 60 i 70

L'actor nord-americà Ernest Borgnine era conegut pels seus papers d'home dur al cinema durant els anys cinquanta, seixanta i setanta. L'actor va rebre l'Oscar al millor actor l'any 1955 pel seu paper com a carnisser solitari a "Marty".

Actualitzat
L'actor nord-americà Ernest Borgnine, conegut pels seus papers d'home dur al cinema durant els anys cinquanta, seixanta i setanta, ha mort als 95 anys. Borgnine, que ha participat en més de 100 produccions de cinema, ha mort en un hospital de Los Angeles d'una insuficiència renal.

L'actor, d'origen italià, era conegut pels seus personatges de dolent i passarà a la història per qui colpeja Frank Sinatra a "D'aquí a l'eternitat" i encarna un dels perdonavides que amenaça Spencer Tracy a "Conspiració de silenci". Va ser, però, el paper d'un carnisser solitari a "Marty" el que li va donar el principal reconeixement, l'Oscar al millor actor l'any 1955.

Borgnine va ser també un dels protagonistes dels "Dotze del patíbul" i de "Grup salvatge", western dirigit per Sam Peckinpah. La seva carrera es va allargar sis dècades i el seu nom apareix en un llarg nombre de pel·lícules.

Als Estats Units, els amants de la televisió el recordaran pel seu paper com a oficial de la marina Quinton McHale en la sèrie "McHale Navy".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut