Nancy Reagan
Una de les últimes imatges de Nancy Reagan, quan va anar a visitar la tomba de Ronald Reagan
Los Angeles

Mor als 94 anys Nancy Reagan, la dona de l'expresident nord-americà Ronald Reagan

Va ser primera dama dels Estats Units en la dècada dels anys 80 i va abanderar la lluita contra el narcotràfic

RedaccióActualitzat

Nancy Reagan ha mort aquest diumenge, als 94 anys d'edat, segons informa la fundació Reagan.

La vídua del qui va ser el 40è president dels Estats Units vivia ara Los Angeles.

El seu nom de naixement era Anne Frances Robbins.

Com el seu marit, Nancy es va dedicar a la interpretació en la seva joventut. Va participar en una dotzena de pel·lícules a Hollywood entre les dècades dels anys 40 i 50. Allà va conèixer un jove Ronald Reagan, amb qui es va casar l'any 1952.

L'any 1981, Nancy Reagan es va convertir en la primera dama dels Estats Units desprès de la victòria de Ronald Reagan que era candidat pel Partit Republicà. El matrimoni Reagan van viure vuit anys a la Casa Blanca.

Mentre va ser primera dama, Nancy Reagan va abanderar la lluita contra el tràfic i consum de drogues. En reconeixement a la seva feina, va ser convidada a parlar davant l'Assemblea General de les Nacions Unides sobre les lleis internacionals contra el narcotràfic.

Nancy va exercir una forta influència sobre l'expresident Reagan. Partidària de millorar les relacions amb el règim soviètic, Nancy va ser una figura decisiva en les cimeres entre els presidents nord-americà Ronald Reagan i el secretari general de l'URSS Mijaíl Gorvachov.

Ronald Reagan va morir l'any 2004, deu anys després que se li diagnostiqués la malaltia d'Alzheimer. Nancy Reagan va dedicar els seus últims anys la Fundació que porta el seu nom i que es promou l'educació sobre els riscos que comporta el consum de drogues i a la Biblioteca Presidencial Reagan.

Ha mantingut un contacte directe amb la vida política dels EUA. L'any 2004 va demanar al president Georges Bush que destinés fons federals per a la investigació amb cèl·lules mare amb l'esperança que es trobés una cura a la malaltia d'Alzheimer.

 

 

 

 

Anar al contingut