El llegendari actor anglès Christopher Lee
El llegendari actor anglès Christopher Lee
Londres

Mor als 93 anys Christopher Lee, conegut pel seu personatge de Dràcula

Amb més de 250 pel·lícules a l'esquena, Lee va ser un dels actors de Hollywood més taquillers i vistos de la història del cinema

RedaccióActualitzat

El llegendari actor anglès Christopher Lee ha mort als 93 anys en un hospital de Londres, on va ingressar fa tres setmanes per problemes respiratoris i insuficiència cardíaca.

Amb més de 250 pel·lícules a l'esquena, Lee va ser un dels actors de Hollywood més taquillers i vistos de la història del cinema. El seu personatge més destacat és Dràcula, que va arribar a interpretar en una desena de pel·lícules. Als anys 60, el seu Dràcula arrasava a la taquilla. 

El físic imponent de Lee -gairebé dos metres- i una veu profunda semblaven predestinar-lo a interpretar els més malvats entre els malvats. Frankenstein, la Mòmia,  Fu Manxú o el Rochefort dels Tres Mosqueters conviuen amb Dràcula en la galeria de personatges sinistres que va brodar.

Amb el canvi de segle, viurà una segona joventut de la mà de grans directors que l'havien admirat en la infantesa. George Lucas el fa aparèixer a la segona trilogia de "La guerra de les galàxies" i Peter Jackson, a "El senyor dels anells".

Tim Burton, gran seguidor de Lee, tambe va comptar amb ell en algunes de les seves pel·lícules. També va ser Burton qui li va lliurar el premi Bafta de l'acadèmia britànica per tota la carrera, on Lee va demostrar un sentit de l'humor de tanta altura com la seva figura. "Aquesta és, sense cap dubte, la cara més maca que mai he tingut", va dir.

No era l'únic premi que atresorava. També era cavaller de l'Imperi Britànic. Sir Christopher Lee, però, se'n va sense maquillatge, i també sense un guardó que molts reclamaven per a ell: l'Oscar honorífic per una vida dedicada al cinema.

Anar al contingut