EUA

Mor als 90 anys l'actor Glenn Ford, una de les grans estrelles de la història daurada de Hollywood

L'actor canadenc Glenn Ford ha mort als 90 anys al seu domicili de Beverly Hills, a Califòrnia. Ford va ser un dels actors de l'època daurada de Hollywood i va aparèixer en una vuitantena de pel·lícules, entre elles "Gilda", amb Rita Hayworth. Ford també va aparèixer a "Cimarron" i, cap al final de la seva carrera, a la primera versió de "Superman".

Actualitzat

Fill d'un obrer ferroviari, Ford va néixer al Quebec l'1 de maig de 1916 amb el nom de Gwyllyn Samuel Newton Ford. Després de participar en obres teatrals a Nova York, la seva primera aparició al cinema es va produir el 1939, quan va protagonitzar la pel·lícula romàntica "Heaven With a Barbed Wire Fence", amb Jean Rogers.

En una carrera de més de mig segle, Ford va participar en 85 pel·lícules entre el 1939 i el 1991. Tot i que se'l recorda com el vaquer de mirada trista, Ford també va participar en comèdies i pel·lícules romàntiques, com "Superman", "Pocketful of Miracles", "Don't Go Near the Water" i "The Teahouse of August Moon".

Segons va assenyalar en una ocasió, l'actuació no suposava un problema per a ell, ja que només li preocupava ser fidel a la seva pròpia personalitat. "M'haig d'interpretar a mi mateix. No sóc un actor que pugui interpretar una altra persona, com Laurence Olivier. El pitjor que podria fer seria actuar en una obra de Shakespeare", va afirmar aleshores.

Ford es va casar el 1943 amb l'actriu i ballarina Eleanor Powell, i se'n van divorciar el 1959. Amb ella va tenir el seu únic fill, Peter. Es va tornar a casar el 1965 amb l'actriu Kathryn Hays, però el matrimoni li va durar poc, i el 1977 es va tornar a casar amb la model Cynthia Hayward, de la qual es va divorciar el 1984.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut