Joaquim Michavila
Joaquim Michavila
L'Alcora

Mor als 90 anys Joaquim Michavila, un dels mestres de l'abstracció pictòrica valenciana

Joaquim Michavila va començar apostant pel paisatgisme figuratiu i després va passar a l'abstracció geomètrica i al constructivisme escultopictòric

RedaccióActualitzat

Joaquim Michavila, considerat un dels mestres de l'abstracció pictòrica valenciana, ha mort als 90 anys a L'Alcora, a Alcalaten.

Nascut en aquesta mateixa població que l'ha vist morir, Michavila es va formar al País Valencià. Va començar la seva trajectòria artística el 1950 com a paisatgista figuratiu i va exposar per primera vegada l'any 53.

Va formar part dels grups Els Set i Parpalló i va residir a Itàlia durant el 1957, on va participar en diverses exposicions (Prato, 1960; Pistoia, 1961).

Va ser seleccionat per a participar en la Biennal de São Paulo del 1961. Es va dedicar a l'ensenyament i era membre electe de l'Acadèmia de Sant Carles.

Es va iniciar en paisatges i natures mortes d'influència cubista i va passar a l'abstracció geomètrica arran de la seva estada a Itàlia, amb un diàleg entre l'espai, la forma i el color. Després va derivar cap al constructivisme escultopictòric. Va fer pintura mural, disseny de vitralls i escenografia.

El 1975 va ser elegit membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, entitat que va presidir entre el 2003 i el 2007.

Entre altres distincions, va rebre el Premi Alfons Roig de la Diputació de València el 1996. El 2001 li van concedir la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, i el 2006 la ciutat de València li va atorgar la medalla d'or.

Anar al contingut