Barcelona

Mor als 84 anys Joaquim Molas, un dels grans noms de la llengua i la literatura catalanes

Deixeble de Martí de Riquer, se'l considera mestre de mestres i els seus assajos i antologies han guanyat nombrosos premis com el de la Crítica Serra d'Or

RedaccióActualitzat

El filòleg i estudiós de la llengua Joaquim Molas ha mort als 84 anys, segons la Institució de les Lletres Catalanes. Va dirigir la primera càtedra de llengua i literatura catalanes de la Universitat autònoma el 1969 i va ser reconegut l'any 2000 amb la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic, concedida per la Generalitat de Catalunya.

Molas va néixer a Barcelona l'any 1930. Es va doctorar en filologia Romànica i va ser professor universitari de Filologia Catalana des del 1953, fins a la seva jubilació, l'any 2000. La seva formació inicial de barri va marcar bona part de la seva vida i obra. Molas va aprendre del seu mestre, Martí de Riquer, idees que anys més tard transmetria als seus deixebles més destacats, com Montserrat Roig i el dramaturg Benet i Jornet. Se'l considerava mestre de mestres i un dels grans noms de la llengua i la literatura catalanes.

Els seus llibres de crítica, assaig i antologies, entre els quals destaquen "Poesia catalana romànica" i "Poesia catalana del segle XX", configuren l'obra d'un dels més grans defensors de la llengua catalana. Amb aquests treballs va guanyar nombrosos premis, com la Crítica Serra d'Or els anys 1984, 1996 i 2000.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut