Sant Cugat del Vallès

Mor als 83 anys el productor de cinema Josep Anton Pérez Giner

Va produir pel·lícules tan taquilleres com "Perros Callejeros", "El pico" o "El bo, el lleig i el dolent" de Sergio Leone

RedaccióActualitzat

El productor de cinema català Josep Anton Pérez Giner va morir divendres a Sant Cugat del Vallès, als 83 anys.

Pérez Giner va participar en més de 120 projectes cinematogràfics, molts d'ells de terror, i va treballar amb directors com Sergio Leone, Ridley Scott, Leon Klimovsky, Bigas Luna o Josep Maria Forn.

El productor català també va ser l'home a l'ombra de pel·lícules tan destacades i algunes tan taquilleres com "Perros callejeros", "Sonámbulos", "El diputado", "Colegas", "El pico", "L'orgia", "Un cos al bosc", "Companys, procés a Cataluña", "L'obscura història de la cosina Montse", "La Casita Blanca: la ciutat oculta", "Las alegres chicas del Molino" o "La muchacha de las bragas de oro".

Josep Anton Pérez Giner va néixer a València l'any 1934. Es va iniciar en el cinema de la mà del seu tiet, Vicente Escribà, guionista i productor. Durant anys va treballar com a director de producció, però la seva gran oportunitat li va arribar el 1966 gràcies a Sergio Leone, que el va fitxar per a la producció d''El bo, el lleig i el dolent'.

Després d'una etapa treballant entre Espanya i Veneçuela, el 1971 va produir la primera de les moltíssimes pel·lícules del gènere de terror que faria durant la seva carrera, 'La noche de Walpurgis' de León Klimovski (1971). La pel·lícula va ser tot un èxit i a partir d'aleshores li van començar a sortir ofertes per produir obres d'aquest gènere amb gran èxit de públic.

Pérez Gener va ser conseller delegat de Prozesa, soci fundador de l'Institut de Cinema Català, Figaró Films i Ópalo Films, i ha creat les productores P.G. Production Services i Els Quatre Gats Audiovisuals.

Des de l'any 2011 era membre honorífic de l'Acadèmia del Cinema en Català.

Anar al contingut