Imatge d'arxiu de l'expresident italià Francesco Cossiga. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de l'expresident italià Francesco Cossiga. (Foto: Reuters)
Roma

Mor als 82 anys l'expresident de la república italiana Francesco Cossiga

L'expresident d'Itàlia Francesco Cossiga ha mort aquest dimarts a l'hospital on va ingressar fa una setmana per problemes cardiorespiratoris. El democristià va ser el polític més jove a ocupar el càrrec de president del país als 57 anys.

Actualitzat
L'expresident de la República italiana i senador vitalici Francesco Cossiga ha mort aquest dimarts als 82 anys a l'hospital Agostino Gemelli de Roma, on estava ingressat des del passat 9 d'agost.

Segons fonts de l'hospital, Cossiga va ser hospitalitzat per una insuficiència respiratòria lleu, però el seu estat va empitjorar en dies posteriors a l'ingrés.

Quan s'ha conegut la notícia de la seva mort, els principals càrrecs institucionals del país han suspès les seves vacances per tornar a Roma, on, de ben segur, se celebrarà un funeral d'Estat, tal com correspon als presidents de la República.

L'expresident democristià va néixer a Sardenya l'any 1928 i va ser escollit vuitè president de la República italiana amb 57 anys, i es va convertir en el polític més jove que ha ocupat aquest càrrec.

Cossiga també va ser primer ministre els anys 1979-1980 i va fer-se càrrec de la cartera d'Interior del país de 1976 a 1978. Durant el difícil període del segrest d'Aldo Moro va ser elegit cap del govern i el 1985 nomenat president de la República Italiana.

Francesco Cossiga va ser investit el 1991 doctor "honoris causa" per la Universitat de Barcelona. Els últims anys havia mostrat un especial lligam amb Catalunya i Euskadi i es definia com un ferm partidari del dret a l'autodeterminació .
Anar al contingut