El general Norman Schwarzkopf en una imatge d'arxiu de la guerra del Golf
El general Norman Schwarzkopf en una imatge d'arxiu de la guerra del Golf
Tampa

Mor als 78 anys el general nord-americà Norman Schwarzkopf, que va dirigir la primera guerra del Golf

El general nord-americà Norman Schwarzkopf ha mort als Estats Units, als 78 anys d'edat. Fonts oficials han explicat que ha mort a casa seva a Tampa, a Florida, però no han precisat les causes de la defunció.

RedaccióActualitzat
El general nord-americà que va liderar la primera guerra del Golf ha mort als Estats Units, als 78 anys. Norman Schwarzkopf ha mort a casa seva a Tampa, a Florida, segons han explicat fonts oficials dels Estats Units. No se saben, però, les causes de la defunció.

Schwarzkopf es va fer famós a començaments dels 90 com l'home que va dirigir la "Tempesta del Desert". El general va encapçalar el comandament aliat que va fer fora de Kuwait les tropes iraquianes, enviades per Saddam Hussein a la primera guerra del Golf, el 1991.

La famosa operació "Tempesta del Desert", organitzada durant el mandat del president George Bush pare, li va valdre el sobrenom de Stormin' Norman, en referència a la denominació americana de l'ofensiva "Desert Storm".

Aquest militar, de quatre estrelles, va adquirir una enorme popularitat internacional, però, només un any després, Schwarzkopf es va retirar de les forces armades. Des de llavors, va publicar la seva biografia i s'havia dedicat a fer d'analista militar, mentre s'especulava amb una carrera política que no es va arribar a concretar.

En un comunicat, el president nord-americà, Baràck Obama, l'ha qualificat com a original i ha dit que el país és avui més segur gràcies al seu servei patriòtic. A través d'un comunicat des de l'hospital on està ingressat, l'expresident George Bush pare, que ocupava el càrrec durant la guerra contra la invasió de Kuwait, n'ha destacat el lideratge militar de la seva generació.
Anar al contingut