Madrid

Mor als 61 anys l'actriu i cantant Rocío Dúrcal

Una dels rostres més populars del panorama cinematogràfic dels anys 60 i 70 i de la música flamenca i ranxera, l'actriu i cantant Rocío Dúrcal, ha mort aquest dissabte a la casa que té a Torrelodones, a Madrid, després d'un agreujament del càncer que tenia. A l'artista, que tenia 61 anys, se li va detectar el 2001 un càncer de matriu i des de llavors ha hagut d'estar pendent del seu delicat estat de salut. La capella ardent s'instal·larà avui al tanatori del cementiri madrileny de La Paz.

Actualitzat
María de los Ángeles de las Heras Ortiz, el nom real de Rocío Dúrcal, que abans d'adoptar aquest nom artístic en va tenir d'altres com Rocío Benamejí i Rocío Fiestas, va començar la seva trajectòria cap a l'èxit de ben petita. Amb només 10 anys va participar en el programa de ràdio "Conozca a sus vecinos", des d'on va sorprendre per la bellesa, la frescor i la potència de la seva veu cantant flamenc. Aquell va ser el primer de diversos concursos radiofònics, fins que va quedar finalista del programa de TVE "Primer aplauso".

Els productors de cinema li van posar l'ull a sobre i la van convertir en un dels rostres més populars de les pantalles als anys 60 i 70. Als 17 anys va viatjar per primera vegada a Mèxic, on va obtenir el seu èxit definitiu. Quan va tornar a Espanya, l'actriu va decidir abandonar el cine per dedicar-se a la seva veritable passió: la música.

Cantant polifacètica, es va atrevir tant amb el flamenc com amb les ranxeres passant per diversos estils, entre els quals la balada. Dúrcal va ascendir ràpidament en una trajectòria que només va interrompre per casar-se amb un altre cantant, Júnior. Va ser l'any 1970, però pocs mesos després va decidir tornar als escenaris.

Durant quaranta anys, Dúrcal ha estat present en les llistes d'èxits de l'Amèrica llatina i Europa, i va ser la tercera estrella hispana en ser inclosa al Saló de la Fama de la revista "Billboard", a més d'acumular centenars de premis i reconeixements. L'any 2000 va publicar el seu darrer treball.

El 2001 un càncer de matriu la va allunyar momentàniament dels escenaris. Tres anys després els metges li van trobar unes taques al pulmó i va haver de sotmetre's a quimioteràpia. Es va veure obligada a suspendre una gira de concerts a Amèrica, i això va fer que transcendís a la premsa el seu estat de salut. Durant l'any passat almenys dues vegades més va haver de ser ingressada a l'hospital i, finalment aquest dissabte, ha mort als 61 anys.
Anar al contingut