Corea del Sud

Mor als 61 anys el compositor i pianista Delfí Colomé

Ha mort el compositor, pianista i director d'orquestra barceloní Delfí Colomé, als 61 anys d'edat. Colomé, que actualment era ambaixador d'Espanya a Corea del Sud, havia participat activament en el moviment de la Nova Cançó. Doctor en Estètica i Teoria de les Arts, impartia freqüentment conferències i cursos sobre música espanyola contemporània i dansa moderna, i era col·laborador freqüent de revistes especialitzades. El 1976 Delfí Colomé va iniciar la carrera diplomàtica i des de fa deu anys vivia a diferents països asiàtics.

Actualitzat

A banda de Corea del Sud, Colomé havia estat prèviament ambaixador espanyol a les Filipines i a Singapur. Amb anterioritat, va ser director de relacions culturals del Ministeri d'Exteriors i director executiu de l'Asia-Europe Foundation.

En el seu vessant artístic, Delfí Colomé comptava amb més de 70 obres musicals estrenades al circuit comercial. Precisament, l'octubre passat, havia presentat a Seül un dels seus discos més recents, "Música Lliure", en un concert a l'auditori Cosmos Hall.

A més, havia publicat nombrosos articles sobre música i el llibre "Pensar la dansa", una de les disciplines en les quals era especialista.

Anar al contingut